Aanpassingen

Hebt u in combinatie met het gebruik van uw hulpmiddel nood aan een aanpassing van uw woning? Denk hierbij bv. aan badkameraanpassingen, toegankelijkheidsoplossingen aan de voor- of achterdeur of de installatie van muurbeugels. Beperkte mogelijkheden voor uw toiletbezoek? Eenvoudigere toegang nodig voor uw scootmobiel? Ook dan kan Orthoservice aan huis u bijstaan!

aanpassingen voor uw rolstoelgebruik of scooter door Orthoservice

Aanpassingen

Woningaanpassingen
Accessoires Scootmobiel – Rolstoel
VAPH

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, VAPH, is een Vlaamse overheidsinstelling die financiële tegemoetkomingen biedt aan personen met een handicap. Dit om hen een zo groot mogelijke autonomie en levenskwaliteit te geven.

Alle personen met een langdurig en belangrijk participatieprobleem dat te wijten is aan het samenspel tussen functiestoornissen van mentale, psychische, lichamelijke of zintuiglijke aard, beperkingen bij het uitvoeren van activiteiten, en persoonlijke en externe factoren kunnen beroep doen op het VAPH.

Orthoservice aan huis begeleidt personen bij dit traject en maakt een aankoop mogelijk van verschillende thuiszorgmaterialen en woningaanpassingen dankzij het specifieke betalingssysteem.

De patiënt, in bezit van een erkend dossier, kan bij ons kwaliteitsvolle thuiszorgmiddelen kopen met het vastgelegde referte bedrag. Wij werken samen met verpleegkundingen, zorgkundigen en bandagisten die met patiënten naar de beste oplossingen zoeken in functie van de noden en wensen. Heb je in combinatie met je scootmobiel, rolstoel, rollator of elektronische rolstoel nood aan geschikte oprijplaten of drempelhulpen?

Wij zijn erkend door het VAPH en VSB voor hulpmiddelen en aanpassingen van bv. uw elektronische rolstoel of scootmobiel, maar ook voor de installatie van douchebeugels of drempelhulpen.

Bovendien kunnen wij door onze samenwerking met een lokale professionele partner (Sensec – Herselt) u bijstaan in de totaalaanpassing van uw woning. Door deze samenwerking met ingenieurs, kinésistherapeuten en ergo’s stellen Orthoservice aan huis en Sensec u een totaalservice voor die u als patiënt kan bijstaan in uw thuiszorgsituatie. Neem zeker een kijkje op hun website!

Waarom kiezen voor Orthoservice?

R

Aangepast hulpmiddel aan uw noden

R

Huur op korte termijn mogelijk

R

Ondersteuning van het begin tot het einde

R

Erkend door alle ziekenfondsen en zorgkassen in België

Onze rolstoelwoning 

Ontdek onze rolstoelwoning in het episch centrum van Heist-op-den-Berg: een uniek concept voor rolstoelpatiënten en hun gezelschap. Ontwikkeld met de hulp van patiënten en zorgprofessionals. De woning is voorzien van automatisatie oplossingen op maat.