Steunzolen

Onze orthopedische zolen worden met de grootste zorg gemaakt door onze techniekers. Met aandacht voor klant en klacht wordt er steeds gezocht naar de meest geschikte oplossing.

Steunzolen

Waarom steunzolen?

Orthopedische steunzolen kunnen voor verschillende doeleinden aangemeten worden. Als taak hebben ze namelijk de positie van de voet te corrigeren en / of te ondersteunen. In het geval van voet of standafwijkingen, al dan niet samen met pijn in de voeten, worden er frequent steunzolen aangemeten.

Ook actieve sporters kunnen bij ons terecht voor de opmeting en het laten maken van sportspecifieke sportsteunzolen. Heb je geen specialisten voorschriftje? Geen probleem, ook dan kunnen we je uiteraard verder helpen! We leggen u graag de verschillen uit i.v.m. een eventuele tussenkomst door uw ziekenfonds.

Heb je reeds steunzolen door onze diensten laten maken? De levensduur van een gemiddelde steunzool is een tweetal jaar, doch deze is individueel uiteraard afhankelijk van de mate van gebruik en eventuele pathologische wijzigingen.

De inloopperiode van orthopedische steunzolen bedraagt ongeveer 1 week om te wennen aan de nieuwe steun voor je voeten. Ervaar je na de inloopperiode toch nog een probleem, dan zorgen we voor een aanpassing! We kijken graag naar wat anders, en of beter kan, binnen de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Orthoservice?

R

Aangepast hulpmiddel aan uw noden

R

Huur op korte termijn mogelijk

R

Ondersteuning van het begin tot het einde

R

Erkend door alle ziekenfondsen en zorgkassen in België

Steunzolen

Digitaal meetsysteem

In onze praktijkruimte beschikken we ook over een digitale krachtenplaat. Op deze manier kan er naast een statische voetafdruk ook een digitale dynamische analyse gedaan worden opdat onze techniekers een goed beeld krijgen van je belastingsverdeling tijdens het stappen. Zones met juist veel, of weinig belasting kunnen worden geanalyseerd. Op deze manier brengt onze orthopedist de nodige correcties aan om afwikkelingsproblemen, of zones met overbelasting te kunnen opvangen.

Tussenkomst bij steunzolen

Vermits wij werken met erkende zorgverstrekkers, zal u bij veel van onze producten recht hebben op een tussenkomst. Deze tussenkomst kan gebeuren door oa. uw ziekteverzekering, hospitalisatieverzekering, sportverzekering, het fonds van arbeidsongevallen,…

De tussenkomst is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vindt u wat meer informatie omtrent tussenkomst.

Bij vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Hernieuwingstermijn

1 jaar indien de vorige steunzolen zijn afgeleverd vóór de 18de verjaardag.

2 jaar indien de vorige steunzolen zijn afgeleverd vanaf de 18de verjaardag.

Voorschriften

Orthopedische zolen dienen, zowel bij een eerste voorziening als bij een hernieuwing, voorgeschreven te worden door een geneesheer-specialist in de:

  • heelkunde
  • orthopedische heelkunde
  • neurochirurgie
  • fysische geneeskunde en de revalidatie
  • reumatologie
  • pediatrie
  • neurologie of neuropsychiatrie

Een voorschrift is 2 maanden geldig bij eerste aflevering en 6 maanden indien het om een hernieuwing gaat. 

Tussenkomst

De orthopedische zolen zijn gedeeltelijk terugbetaald door het ziekenfonds. De eigen bijdrage voor de patiënt is afhankelijk van de uitgevoerde correcties.