Thuiszorg hulpmiddelen

In de thuiszorg worden er allerlei hulpmiddelen gebruikt. Dat kunnen kleine hulpmiddelen zijn, zoals steunkousen en aantrekhulpjes, een handvat in de badkamer,… maar ook grotere zoals een elektrisch ziekenhuisbed. 

Orthoservice kan u helpen met al uw noden voor thuis.

Thuiszorghulpmiddelen

Waarom thuiszorghulpmiddelen?

Met hulpmiddelen in de thuiszorg proberen we mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, en er dus voor te zorgen dat patiënten niet meteen naar een verzorgingstehuis moeten verhuizen.

De hulpmiddelen vergemakkelijken en helpen bij bepaalde handelingen die voordien moeilijker waren. Hierdoor kan men zich beter zelfstandig behelpen, zonder beroep te moeten doen op continue professionele hulp.

Waarom kiezen voor Orthoservice?

R

Aangepast hulpmiddel aan uw noden

R

Huur op korte termijn mogelijk

R

Ondersteuning van het begin tot het einde

R

Erkend door alle ziekenfondsen en zorgkassen in België

Verhuurmogelijkheden en tarieven

Naast thuisverpleging en kiné aan huis, moet er voor de mobilisatie van een gehospitaliseerde patiënt vaak een noodoplossing worden gezocht bij ziekenfondsen of Rode Kruis uitleenposten. In meer dan eens van deze gevallen zijn deze nauwelijks bereikbaar of hun dienstverlening is afgebouwd als het op mobiliteitshulpmiddelen aankomt.

Orthoservice aan huis wil net die aanvulling in de zorg betekenen die nodig is om iemand degelijk in een thuissituatie op te vangen.

In samenwerking met onze erkend bandagist komen wij thuis langs en bekijken samen met u welke scootmobiel, rolstoel, rollator of verzorgingsrolstoel een mogelijke hulp kan betekenen in uw zorgproces.

In het weekend en op feestdagen wordt getracht een noodoplossing te voorzien in de mate van het mogelijke.

Ook is het mogelijk om een rolstoel, ziekenhuisbed of scootmobiel te huren voor korte termijn. Hiervoor is geen voorschrift door uw arts noodzakelijk.